Meetjeslandse Bouwmaatschappij

Mijn gezin verandert

Verandert je gezinssamenstelling? Laat het ons binnen de maand weten. Dan passen we je aanvraag aan.
 

Mijn gezin wordt groter of kleiner

Je krijgt een kindje, er komt iemand bij je wonen of iemand verlaat je gezin? Laat het ons weten. Je komt misschien in aanmerking voor andere woningen, als je gezin groter of kleiner wordt.
 

Mijn partner en ik gaan uit elkaar

Je hebt samen met je partner één inschrijvingsnummer. Je wil niet langer samen ingeschreven blijven of je wil niet langer samen kandidaat zijn.

Je hebt twee keuzes:

 

  • Alleen jij of je partner blijft kandidaat. Dan krijgt die persoon het inschrijvingsnummer. De andere persoon schrappen we van de wachtlijst.
  • Je wilt allebei kandidaat blijven. Dan kan slechts één persoon - diegene die aangeduid stond als de toekomstige referentiehuurder - het oorspronkelijk inschrijvingsnummer behouden. De andere persoon krijgt een inschrijvingsnummer op dezelfde datum als de oorspronkelijke inschrijving. 

Bijvoorbeeld: Joris en Sanne zijn een koppel. Sanne is ingeschreven als kandidaat-huurder op 5 augustus 2018. Joris werd later toegevoegd aan het dossier van Sanne. 
Ze gaan uit elkaar. Ze willen beiden nog kandidaat blijven voor een sociale huurwoning. Sanne was de referentiehuurder dus behoudt het oorspronkelijke inschrijvingsnummer. Joris krijgt een nieuw inschrijvingsnummer dat gevormd op dezelfde dag als wanneer hij toegevoegd werd aan het dossier.