Meetjeslandse Bouwmaatschappij

Mijn plaats op de wachtlijst

 

Wachtlijst

 

Na jouw inschrijving kom je op de wachtlijst voor verschillende woningen en appartementen. Jouw woningkeuze en de grootte van je gezin bepalen deze woningtypes.

Nu begint je wachttijd tot wij een woning kunnen aanbieden. Je schuift omhoog op de wachtlijst als we een woning gelijkaardig aan jouw keuze verhuren aan een kandidaat voor je op de lijst.

Zodra wij een woning kunnen aanbieden en je bovenaan de wachtlijst staat, nodigen we je uit om de woning te bezichtigen.
 

Hoelang moet ik nog wachten?

 

Je wachttijd hangt af van een aantal factoren: 

  • je woningkeuze
  • je gezinssamenstelling
  • de gemeente waar je woont
  • prioriteitscodes

Hierdoor kunnen wij moeilijk inschatten hoe lang je zal wachten op een sociale woning. De gemiddelde wachttijd voor 2022 was 4-5 jaar. 

 

Wijzigingen altijd doorgeven

 

Verhuis je naar een ander adres? Meld het ons zeker! Alleen zo komt onze briefwisseling voor een actualisatie of aanbod goed bij jou terecht.

Je verwittigt ons binnen de maand, nadat je adres officieel veranderd is. Dat wil zeggen dat de wijkagent de verhuizing heeft bevestigd en je bent langs geweest op het gemeentehuis om je identiteitskaart en andere documenten te laten aanpassen.

Ook een wijziging in jouw gezinssamenstelling geef je zo snel mogelijk door.
 

Huurpremie

 

Sta je al vier jaar of langer op de wachtlijst voor een sociale woning en huur je ondertussen een private huurwoning? Dan kan je maandelijks een huurpremie krijgen. Je moet hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook het bedrag van de huurpremie verschilt in elke situatie. Meer informatie lees je op de website van Wonen-Vlaanderen.

Kom je in aanmerking? Het agentschap Wonen-Vlaanderen stuurt je automatisch een gepersonaliseerd aanvraagformulier op. Het baseert zich daarvoor op gegevens van onze en andere huisvestingsmaatschappijen over de wachttijd en jouw inkomen.