Meetjeslandse Bouwmaatschappij
Oud-burgemeester Ann Coopman geeft naam aan De Passage

 

De Passage, de nieuwe ruimtes voor de verenigingen op de oude jongensschool in Waarschoot, wordt genoemd naar oud-burgemeester Ann Coopman (CD&V).

 

De Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen (MBV) bouwt op dit moment 21 sociale flats op de plaats van de vroegere school. Ook de gemeente Lievegem investeert mee, in Waarschoot én in het sociaal-culturele gebeuren.

Er komen op de site een gemeenschapszaal met terras, een kook- en cateringlokaal, drie bergingen voor het stockeren van materiaal van het verenigingsleven, een doorgang voor voetgangers tussen de Hugo Verriestlaan en de Patronagiestraat en een parkje.

Wie De Passage zegt, denkt meteen aan Ann Coopman, de oud-burgemeester van Waarschoot en de Lievegemse schepen van Cultuur die twee jaar geleden overleed.

 

Drijvende kracht

De gemeente Lievegem is Coopman niet vergeten en wil de site nu voorgoed opdragen aan haar. Het deel waar de Waarschootse sociaal-culturele verenigingen zich straks zullen kunnen uitleven krijgt de naam ‘Passage Ann Coopman’.“Het was haar project. Zij was er de drijvende kracht achter”, legt burgemeester Tony Vermeire (CD&V) uit.

“Ann wàs cultuur. Er beweegt en bewoog veel in Waarschoot, en Ann was daar een deel de trekker in. De oude jongenschool zal het kloppend hart van Waarschoot worden, met dank aan Ann. De Passage moet tonen dat haar leven niet zomaar een passage was. Telkens mensen daar samen komen, zullen ze aan haar denken.”